duminică, 4 octombrie 2009

3 doamne..si toti 3



Sunt în număr de trei….tot trei lucruri au şi in comun.Nu sunt alţii decât performerii planorişti de la Craiova.
O zi de zbor pentru ei este diferită faţă de o zi de zbor a invaţăceilor.În timp ce ei învaţă să ţină linia dreaptă,performerii aşteaptă să formeze nori pufoşi,şi să spiraleze către ei.Ca să nu stea degeaba,ei spală planoarele şi le pregătesc de zbor.Mai stau şi pe lângă mecanici,vorba aia,sa fure meserie…

E trecut de ora 13.
Cumuluşii se inghesuie pe bucăţica de cer din zona aerodromului.Baieţii pleacă la termică,traşi de avionul galben.
Primul este Andrei Ovidiu Gabriel,zis şi Montoya.În vârstă de 20 ani este student la Electrotehnică.Adoră să petreacă timpul pe aerodrom zburând cu is29d2,sărind cu paraşuta,trăgând cablurile de la mosor cu tractorul,sau să adune maracini pentru botezul simplistilor.Visul său este să devină instructor de planor.
Taxiul de planoare-bătrâna Wilgă aterizează.Încă un planor,încă un performer. Florea Alexandru Florin,în vârstă de 19 ani, student la Electrotehnică.Proaspăt performer,Alex merge cu bicicleta în timpul liber,sau construieşte aeromodele.Pe aerodrom,când nu zboară pregateste botezuri.În viitor visează să devină instructor de planor.
Ultimul,dar nu cel din urmă este Dragomir Mihai.Colegii şi prietenii îi spun Igor.Învaţă electrotehnica,iar marea sa pasiune sunt avioanele din al 2-lea război mondial, in special Messerschmitt Bf 109.Pe aerodrom,când nu se zboară adună mărăcini pentru botezuri.

Acestea fiind zise,să îi lăsăm să spiraleze linistiţi.Între timp,noi ne gândim care sunt cele 3 lucruri pe care le au în comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu