sâmbătă, 3 octombrie 2009

Campionatul national de ULM














Intre 15-20 septembrie s-a desfaşurat campionatul national de ulm.Gazda evenimentului nu a fost alta decat revista Pilot Magazin alaturi de Federaţia Aeronautică Română.
Locaţia de anul acesta a fost aerodromul Aerofox Şirna aflat la 40 km de Bucuresti.
Deşi premiile pentru ambele categorii (triax şi pendular ) au fost în valoare de 7000 euro,au fost foarte puţini participanţi.Acest lucru însă nu a afectat distracţia,competiţia fiind una foarte prietenească.

Concursul a a constat in aterizare la punct fix şi raid,iar in fiecare zi,dupa incheierea probelor şi odihnă,concurenţii s-au relaxat tragând din aer la ţintă cu puşca de paintball, aruncând cu pachete de făină într-o ţintă stabilita anterior sau aterizând la punct fix fară motor.Ultima provocare a produs câteva beri seara,căci s-au facut pariuri pe cine ateriza mai bine in careu.

Deoarece multi dintre concurenţi trebuiau sa plece pe 20,competiţia s-a finalizat in data de 19 odată cu festivitatea de premiere.Tot atunci domnul Georges Craioveanu,care s-a ocupat si de cupe,medalii si diplome, a inaugurat o plăcuţă comemorativă ce va aminti pentru multă vreme de acum înainte de faptul că pe aerodromul Aerofox Sirna,in anul 2009 a avut loc Campionatul National de ULM,ediţia XX.
Rezultatele au fost următoarele

Pentru categoria pendular: Locul 1 a fost ocupat de Paraoan Iulian( jud.Neamţ)
Locul 2 Dragos Gheorghe ( Bucuresti)
Locul 3 Dragomirescu Daniel

Pentru categoria triax : Locul 1 a fost ocupat de Lazar Petru ( Aerostar Bacau)
Locul 2 Pena Adrian ( Ploiesti)
Locul 3 Dragomirescu Daniel



Este de mentionat faptul că Paraoan Iulian a participat cu un motodeltaplan construcţie propie.Aparatul a fost construit in doi ani (2005 – 2007).Este dotat cu suspensie si amortizoare hidraulice ,dar şi cu frână de parcare pe roata faţă.Motodeltaplanul cântareşte 172 kg gol.In viitor,Iulian doreşte să dezvolte acest sport in Piatra Neamt,înfiinţând un club sportiv in zonă.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu