sâmbătă, 3 octombrie 2009

Gasca planoristilor din Mures


Gasca zburătorilor din Târgu Mureş, saluta zburători de pe alte meleaguri

Planorismul...Unul din cele mai frumoase zboruri,unde se vede dacă „ ai ureche muzicală”,căci din ce spun profesionistii după sunetul produs de curenţii de aer pe cupolă iţi poţi ştii viteza.fără să te uiti pe vitezometru.Un zbor unde te poţi numi vultur sau barză,căci uneori in termice ai ocazia de a zbura cu ele in formatie.Dar nu in ultimul rând..un zbor de fineţe.
Aeroclubul „Elie Carafoli”,Târgu Mureş.Dimineaţa de vara.Un grup de adolescenţi se pregatesc intr-o sală pentru ziua de zbor.Short briefing.Apoi merg la hangar,scot planoarele şi le imping către start.Din urmă îi prinde zebra trasă de un mic tractor.Intre timp mosorul se duce in capătul pistei.Lângă zebră planoarele sunt gata aliniate,T-ul montat,elevii toţi gata de zbor.Primii pleaca cei avansaţi,care vor face termica,urmaţi de cei de la formare care se pregatesc de simplă.Insă până la finalul zilei, cu toţii vor zbura.
Cu ajutorul Biancăi BÎNZARI am adunat informaţii despre colectivul unde îşi petrece o mare parte a timpului său liber, pe aerodrom alături de alţi colegi de zbor si instructori.Toţi sunt uniţi de aceeaşi pasiune: Planorismul.

Iată şi o mică parte din ei:



Incepem cu cei fara de care nimeni nu ar ştii ce inseamnă zborul şi pilotajul, instructorii

POP Florin(Comandant), 47 ani, 3000 ore de zbor, pilot din 1981 si PETHŐ Andrei, 53 ani, 7800 ore de zbor, pilot din 1975.Aceştia sunt cei ce şi au dedicat o mare parte din viaţă zborului,planorismului şi care impartaşesc la Târgu Mureş acest sport si tinerilor.

O parte din tinerii zburători sunt:



BÎNZARI Bianca – Sorana in varsta de 17 ani, 100 starturi, simplă comandă, practica planorism de un an şi este prima din seria ei (2009) care a iesit la simplă.Felicitările noastre!

RUS Claudia Roxana -proaspăt majoră are 80 starturi,practică tot de un an planorismul

SAND George Paul-17 ani, 280 starturi, simplă comandă, iniţiat de 3 ani in ale planorismului

FARKAS Zoltan-18 ani, 120 starturi, simplă comandă 2 ani de planorism


Negru Catrinel- 19 ani, 45 ore, simplă comandă, practică de 4 ani planorism


NAGY Réka in varsta de 19 ani, 140 starturi, simplă comandă, 2 ani de planorism

ALEXANDRU Vlad- 25 ani, 315 starturi, 2000km distanţă şi 61 ore zbor cu motor.
De asemenea mai are la activ C-ul de argint, triunghiul de 300 km.Este şi cel mai vechi de prin gasca...practicând acest sport de 11 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu